Alpine A110 R Fernando Alonso: 32 limitovaných jednotek se speciální výbavou a unikátní plaketkou (VIDEO)..!

06.10.2022 14:56

Francouzská automobilka zveřejnila edici zcela nového Alpine A110 R, která se může pochlubit přidanou úrovní exkluzivity a jedinečnými zážitky na trati. Limitovaná edice těžila z odborných znalostí a cenných příspěvků dvojnásobného mistra světa F1 výhradně v barvě Racing Matte Blue.

Přední a zadní kapota je z uhlíkových vláken. Záď vozu je tmavší, čelo je černé a nosné sloupky spoileru jsou eloxované. Oranžové brzdové třmeny jsou znamením historických barev jezdce.

A konečně detaily jako jsou šedé lemy na ráfcích, modro-oranžovo-žlutá vlajka v barvách řidiče a podpis "Fernando Alonso" chráněný lakem, odrážejí jedinečnou spolupráci a zároveň dodávají milovníkům automobilů další pocit exkluzivity.

Podpis Fernanda Alonsa je vyšitý na několika místech včetně sedadel spolu s modro-oranžovo-žlutou vlaječkou na dveřních panelech. Do sluneční clony byl laserem vyřezán citát, který představuje filozofii řidiče: "Na vrchol hory vede více než jedna cesta."

Stavitelný podvozek dává pocit "Fernando Alonso." Limitovaná série Fernando Alonso A110 R se vyznačuje unikátním systémem nastavení pro snadnou a rychlou změnu výšky karoserie a tuhosti odpružení. Vůz lze snížit až o 10 mm Zároveň se dá zvýšit tuhost odpružení o 5 procent.

Srdem vozu je preplňovaný čtyřválec 1.8litru generující 300 koní a 340 Nm točivého momentu. Všimněte si 18 palcových kol s brzdiči Brembo v odlišném designu vpředu a vzadu. Společnost Alpine umožní nadšencům snadný přístup k nastavení na trati schváleného samotným Alonsem na okruhu F1 v Barceloně. Každý limitovaný vůz je vybaven plaketou umístěnou na středové konzoli. Nese název okruhu a rok vítězného závodu dvojnásobného mistra světa. Šťastní kupci modelu dostanou repliku závodní helmy slavného jezdce s podpisem. Cena ve Francii činí 148.000 eur (asi 3.623.000 korun). Podívejte se na video prezentaci. Jirka Hyner

 Zdroj a foto: Newspress